четвъртък, 7 февруари 2013 г.

„Сен Тропе” – хит в четири държави



Песента „Сен Тропе”, която всички познаваме добре в изпълнение на Азис, се превърна в тотален хит не само у нас, но и на Балканите. Освен в България, парчето вече звучи в още три държави, при това изпълнено от големите звезди на музикалната сцена в съответната страна.
Композицията, дело на изключително талантливия хитмейкър Мартин Биолчев и предствено блестящо от мегазвездата Азис,  се появи на родния пазар през декември 2011 година и буквално за няколко дни се превърна в абсолютна сензация. И до днес то е едно от най-любимите на феновете и звучи ежедневно в радио и тв ефира, a разбира се, присъства и в плейлистата на всички DJ-и.
Ритмичната песен успя да привлече вниманието и на много музиканти извън България. Така първата кавър версия бе направена в Гърция през лятото на 2012-а година от един от най-популярните и обичани изпълнители там – Панос Киамос. В неговия вариант парчето се казва  Fotia me fotia и точно както се случи и с BG оригинала, то успя да се наложи като тотален хит в южната ни съседка, а скоро се сдоби и с видеоклип.
Подобна истерия с песента се наблюдава и в Румъния, където е изпята от топ артиста Флорин Салам. Неговата интерпретация е запазила оригиналното заглавие на парчето – Saint Tropez и също е подкрепено с видео.
Последният успех на разбиващия хит е в съседна Сърбия, където е презентиран от популярния изпълнител Драган Коич-Кеба под заглавието Ona to zna. Парчето ще бъде включено в новия албум на сръбската мегазвезда, който ще се появи съвсем скоро и на родния пазар от Diapason Records.

Няма коментари:

Публикуване на коментар